Πήλινγκς

πήλινγκς

Τι είναι τα πήλινγκς;

Τα πήλινγκς (χημικά και με οξέα φρούτων), χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των λεπτών ρυτίδων, των πόρων, της ποικιλοχρωμίας και, γενικότερα, της υφής και της εμφάνισης του δέρματος.  Με τον όρο αυτόν εννοούμε την εφαρμογή στο δέρμα ενός διαλύματος για μερικά λεπτά της ώρας, το οποίο προκαλεί θετικές μεταβολές στην επιδερμίδα και στο χόριο, που ευρίσκεται κάτω από αυτήν.

Τα πήλινγκς ταξινομούνται ανάλογα με το βάθος, στο οποίο φθάνει η καταστροφή του δέρματος που προκαλούν. Έτσι, τα επιφανειακά προκαλούν καταστροφή μερικών ή όλων των στοιβάδων της επιδερμίδας, τα μέσου βάθους καταστρέφουν, εκτός από την επιδερμίδα, και τμήμα του ανωτέρω χορίου, και τα βαθιά φθάνουν μέχρι το μέσο τμήμα του χορίου.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν το βάθος της προκαλούμενης βλάβης, εξαρτώνται από το είδος της ουσίας που θα χρησιμοποιηθεί, την πυκνότητα του διαλύματος, το χρόνο εφαρμογής του, το φωτότυπο του δέρματος, την προετοιμασία του δέρματος πριν από το πήλινγκ, τη συχνότητα εφαρμογής της μεθόδου και την περιοχή του σώματος, στην οποία εφαρμόζεται αυτή. Στην επιδερμίδα καταστρέφονται ορισμένες στοιβάδες της και αντικαθίστανται από νεότερες, δηλαδή αναγεννώνται, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της όψης και της υφής της.

Στο χόριο προκαλείται αναγέννηση και αναδιάταξη των κολλαγόνων και ελαστικών ινών, έτσι ώστε το δέρμα να γίνεται ελαστικότερο και περισσότερο σφριγηλό, δηλαδή να φαίνεται νεανικό και λαμπερό.

Με την εφαρμογή των πήλινγκς κατά τακτά χρονικά διαστήματα, επιτυγχάνονται μακροπρόθεσμα θεραπευτικά και αισθητικά αποτελέσματα.

Our Contacts

Επικοινωνήστε
μαζί μας!

Αγίας Σοφίας 28, Θεσσαλονίκη
info@dermaesthetichair.gr
2310 282.292 & 2310 250.300