Μεταμόσχευση μαλλιών Θεσσαλονίκη

μεταμόσχευση μαλλιών

Μεταμόσχευση μαλλιών Θεσσαλονίκη - Αθήνα

Η απώλεια τριχοθυλακίων  από το τριχωτό της κεφαλής, τα φρύδια ή την περιοχή του γενείου επιδρά αρνητικά στην ποιότητα της ζωής τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η εξειδικευμένη ομάδα της DermAestheticsHair, η οποία απαρτίζεται από δερματολόγους με πολυετή εμπειρία στην μεταμόσχευση μαλλιών (hair transplantation και hair restoration surgery), μπορεί να πραγματοποιήσει τη διάγνωση της αλωπεκίας και στη συνέχεια να επιλέξει τη μέθοδο μεταμόσχευσης που θα δώσει φυσικό αποτέλεσμα στα πρόσθετα μαλλιά και θα ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες του.

Ποιοι είναι οι μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών;

Μέχρι πρότινος, οι διαθέσιμες μέθοδοι για πρόσθετα μαλλιά που εφαρμόζονταν παγκοσμίως ήταν η  FUT (Follicular Unit Transplantation), η FUE (Follicular Unit Extraction), καθώς και οι παραλλαγές αυτών των μεθόδων, οι οποίες δε διαφέρουν ουσιαστικά μεταξύ τους και η ύπαρξή τους εξυπηρετεί κυρίως σκοπούς προώθησης. Οι μέθοδοι αυτές βασίζονται στην εξαγωγή ακέραιου τριχοθυλακίου από τη δότρια περιοχή και τη μεταφύτευσή του στη λήπτρια.

Μέθοδος Μεταμόσχευσης HST (PL-FUE)

Μέθοδος Μεταμόσχευσης FUE

Μέθοδος Μεταμόσχευσης FUT

ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ HST (PL-FUE)

Στην Κλινική Μαλλιών μας προσφέρουμε τη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών HST (PL-FUE), η οποία εφαρμόζεται στο εξωτερικό και αποκλειστικά σε εμάς, για Ελλάδα και Κύπρο.

Το κόστος της PL-FUE είναι ίδιο με της FUE και FUT

Μέθοδος Μεταμόσχευσης HST
Partial Longitudinal FUE

Η μέθοδος PL-FUE (Partial longitudinal-FUE), η οποία εφαρμόζεται σε επιλεγμένα κέντρα μεταμόσχευσης τριχοθυλακίων παγκοσμίως και στο δικό μας κέντρο κατ’ αποκλειστικότητα πανελλαδικά, πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών μίκρο-εργαλείων, που επιτρέπουν την τμηματική λήψη του τριχοθυλακίου. Το τριχοθυλάκιο, δηλαδή, τέμνεται κατά μήκος του στελέχους του και έτσι,  η τρίχα της δότριας περιοχής, χωρίζεται σε 2 επιμήκη τμήματα, από τα οποία το ένα παραμένει στη δότρια περιοχή και το άλλο μεταμοσχεύεται στη λήπτρια περιοχή. Έτσι, με τη μέθοδο PL-FUE, από μία τρίχα της δότριας περιοχής δημιουργούνται δύο νέες, οι οποίες εξακολουθούν να αυξάνονται, δεν υπάρχει καμία ορατή διαφορά στην πυκνότητα των μαλλιών στη δότρια περιοχή, καθώς και κανένα σημάδι ουλής. Ενδιαμέσως, το μόσχευμα ενδυναμώνεται με τη χρήση ειδικών αυξητικών παραγόντων σε διάλυμα, η σύσταση του οποίου προστατεύεται από πατέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέθοδος Μεταμόσχευσης FUT

Μέθοδος Μεταμόσχευσης FUT

Η μέθοδος FUT παράγει τριχοθυλακικές μονάδες μετά από την επεξεργασία του ιστοτεμαχίου δέρματος που λαμβάνεται από τη δότρια περιοχή. Δίνει τη δυνατότητα λήψης αυξημένου αριθμού τριχοθυλακίων για την κάλυψη εκτεταμένων περιοχών που πάσχουν από αλωπεκία.

Δεν απαιτεί το ξύρισμα της δότριας περιοχής και μπορεί να επαναληφθεί, εάν η περιοχή που πρέπει να καλυφθεί είναι ευμεγέθης. Με ειδικές τεχνικές συρραφής που χρησιμοποιούμε, καθώς και τη χρήση ειδικών ιατροτεχνικών σκευασμάτων, η επούλωση στη δότρια περιοχή δεν καταλείπει πρακτικά ορατή ουλή.

Μέθοδος Μεταμόσχευσης FUE

Μέθοδος Μεταμόσχευσης FUE

Η μέθοδος FUE παράγει αυτούσιες τριχοθυλακικές μονάδες,  με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού κυκλικής τομής του δέρματος, μέγιστης διαμέτρου 0,8mm. Οι οπές που δημιουργούνται στη δότρια περιοχή επουλώνονται, καταλείποντας μικροσκοπική ουλή. Το ξύρισμα της δότριας περιοχής είναι συχνά αναγκαίο. Είναι ιδανική μέθοδος για την κάλυψη περιορισμένων περιοχών αλωπεκίας.

Αμφότερες οι μέθοδοι, εφόσον εφαρμόζονται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, δεν παράγουν ορατά σημάδια στην δότρια περιοχή. Ωστόσο, και οι δύο βασίζονται στη μεταφορά ολόκληρου τριχοθυλακίου από μία περιοχή σε μία άλλη. Τα τριχοθυλάκια, μετά τη συλλογή τους, διατηρούνται σε ειδικό διάλυμα διατήρησης μεταμοσχευθέντων οργάνων, το οποίο εμπλουτίζουμε περαιτέρω, έτσι ώστε το ποσοστό επιβίωσης να είναι άριστο.

Ορμονικές Διαταραχές και Τριχόπτωση

Οι περισσότεροι άνδρες θα βιώσουν μια ήπια υπαναχώρηση της γραμμής των μαλλιών στους κροτάφους μετά την εφηβεία. Οι γυναίκες μπορεί επίσης να εμφανίσουν αλλαγές στα μαλλιά με την υποχώρηση της μετωπιαίας γραμμής των μαλλιών, χωρίς την αντίστοιχη διάνοιξη των κροτάφων. Αυτά μπορεί να χαρακτηρισθούν ως σημεία ωρίμανσης ή γήρανσης και όχι απαραίτητα ως ένδειξη εμφάνισης αλωπεκίας ανδρογενετικού τύπου.

Μια ευθεία γραμμή μαλλιών όπως αυτή που παρατηρείται στα μικρά παιδιά είναι σπάνια στους ενήλικες.

Όχι, αυτό δεν συμβάλλει στη φαλάκρα. Ωστόσο, η παραγωγή σμήγματος προκαλείται λόγω της διέγερσης των σμηγματογόνων αδένων από τα ανδρογόνα, οπότε οι άνθρωποι με φαλάκρα, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από αυξημένο μεταβολισμό των ανδρογόνων μπορεί επίσης να παράγουν πολύ σμήγμα, δηλαδή να έχουν σμηγματόρροια.

Οι άνδρες με ανδρογενετική αλωπεκία δεν έχουν αυξημένα ανδρογόνα στο αίμα σε σύγκριση με τους άνδρες χωρίς αλωπεκία. Αντίθετα, τα μαλλιά τους είναι πιο ευαίσθητα στις επιδράσεις των ανδρογόνων στο επίπεδο του θυλάκου των τριχών. Τα κύτταρα των θυλάκων των τριχών στο τριχωτό της κεφαλής με αλωπεκία περιέχουν σημαντικά περισσότερους υποδοχείς των ανδρογόνων ορμονών από αυτά που ευρίσκονται σε τμήματα του τριχωτού της κεφαλής, όπου διατηρούνται τα μαλλιά. Επομένως, συνήθως δεν συνιστώνται ορμονικές εξετάσεις για άνδρες με ενδείξεις ανδρογενετικής αλωπεκίας.

Διαδικασία επιλογής μεθόδου μεταμόσχευσης

Οι μέθοδοι συγκομιδής τριχοθυλακικών μονάδων που προαναφέρθηκαν για τη μεταμοσχευση μαλλιων, θα παρουσιαστούν στον υποψήφιο και με τη συμβουλή των εξειδικευμένων δερματολόγων θα γίνει η εξατομικευμένη επιλογή της ορθής μεθόδου ή του ορθού συνδυασμού των μεθόδων.

Πώς γίνεται η διάγνωση της τριχόπτωσης;

Η κατανόηση του υπεύθυνου παθογενετικού μηχανισμού, στον οποίο οφείλεται η κοινώς λεγόμενη «αραίωση των μαλλιών», απαιτεί άριστη γνώση της δερματολογίας και εξειδίκευση στην τριχοϊατρική, ώστε να επιτευχθεί το άριστο δυνατό αποτέλεσμα κατά τη διαδικασία της μεταμόσχευσης τριχοθυλακίων.

Πρωτού αποφασισθεί η οποιαδήποτε μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών, είναι απαραίτητο να διαγνωσθεί η ακριβής πάθηση, καθώς η «αραίωση των μαλλιών» δεν είναι μία αυτοτελής ασθένεια, αλλά είναι το αποτέλεσμα μίας ετερογενούς ομάδας παθήσεων του τριχοθυλακίου, οι οποίες απαιτούν διαφορετική θεραπευτική προσέγγιση.

Η διάγνωση και η αντιμετώπιση του δέρματος του τριχωτού της κεφαλής συμβάλλουν στην κατάλληλη προετοιμασία τόσο της της δότριας περιοχής όσο και της λήπτριας περιοχής, ώστε η επιβίωση των μεταμοσχευθέντων τριχοθυλακίων μετά την εμφύτευση μαλλιών να είναι η μέγιστη δυνατή.

Fotofinder Tricholab

Fotofinder Tricholab

Εμφύτευση μαλλιών στην λήπτρια περιοχή

Το δεύτερο στάδιο μίας μεταμόσχευσης, δηλαδή της μεταμόσχευσης των τριχοθυλακικών μονάδων στη λήπτρια περιοχή, είναι το πιο σημαντικό για τη δημιουργία φυσικού αποτελέσματος στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού είναι καθοριστική η τοποθέτηση ικανού αριθμού τριχοθυλακίων με σωστή –φυσική– φορά και κατεύθυνση.

Ωστόσο, για να διατηρηθεί η σωστή αρχική εμφύτευση θα πρέπει ο τραυματισμός των ιστών και η επακόλουθη φλεγμονή να είναι περιορισμένη, εάν όχι ανύπαρκτη. Για να επιτευχθεί αυτό χρησιμοποιούμε ατραυματικά εργαλεία δημιουργίας υποδοχών κατασκευασμένα από ζαφείρι, τα οποία ελαττώνουν στο ελάχιστο δυνατό τον τραυματισμό και δίνουν  μεγαλύτερη ακρίβεια κατά τη δημιουργία της γωνίας της εμφύτευσής καθώς και τοπική αναισθησία. Η χρήση ειδικού στυλεού μεταφοράς των τριχοθυλακίων (implanter), αν και μειώνει τον χρόνο της επέμβασης, αποφεύγεται, καθώς είναι κατασκευασμένος από πλαστικό και μέταλλο και η ακρίβεια που προσφέρει, σε συνδυασμό με τον τραυματισμό που προκαλεί, εμποδίζει τη δημιουργία φυσικού αποτελέσματος και πυκνής τριχοφυΐας.

Μεταμόσχευση – Συχνές Ερωτήσεις

Στην ανδρική τριχόπτωση, οι πρώτες ενδείξεις της αλωπεκίας ανδρικού τύπου περιλαμβάνουν μια υπαναχώρηση της γραμμής των μαλλιών στους κροτάφους και αραίωση στην κορυφή του τριχωτού της κεφαλής.

Στη γυναικεία τριχόπτωση, το πρώτο σημάδι γυναικείας απώλειας μαλλιών είναι η προοδευτική κεντρική αραίωση των μαλλιών στο επάνω τμήμα της κεφαλής. Οι γυναίκες, επίσης, μπορεί να παραπονούνται ότι η «χωρίστρα» τους γίνεται όλο και πιο ευρεία.

Η απώλεια των μαλλιών μπορεί να οφείλεται σε πολλά διαφορετικά αίτια (πχ ουλωτική αλωπεκία, γυροειδής αλωπεκία, διάχυτη αλωπεκία, ανδρογενετική αλωπέκια, κτλ). Μία επίσκεψη στο δερματολόγο σας αποτελεί το πρώτο βήμα. Αυτός ή αυτή θα πάρουν ένα αναλυτικό ιατρικό ιστορικό, τόσο προσωπικό όσο και οικογενειακό, και θα πραγματοποιήσει μία ενδελεχή κλινική εξέταση που θα περιλαμβάνει και τριχοσκόπηση.

Επιπλέον, ο/η δερματολόγος μπορεί να επιλέξει να κάνει μερικές επιπλέον εξετάσεις, μεταξύ άλλων βιοψία και εξετάσεις αίματος, ανάλογα πάντα με τη διάγνωση που υποψιάζεται.

Δυστυχώς, όχι. Οι χημικές αναλύσεις τριχών δε φαίνεται να χρησιμεύουν στη διάγνωση των αιτίων της απώλειας μαλλιών. Μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στα αποτελέσματα, ακόμη και αν τα δείγματα έχουν ληφθεί από το ίδιο άτομο.

Γενικά, ανεξαρτήτως της τεχνικής μεταμόσχευσης, ο μέσος ρυθμός αύξησης του μήκους της τρίχας είναι περίπου 0,9 εκατοστά το μήνα, ή περίπου 11 εκατοστά το χρόνο. Η συνολική παραγωγή μαλλιών την ημέρα αγγίζει περίπου τα 5 μέτρα και το χρόνο περισσότερα από 11 χιλιόμετρα (με μέσο όρο 100.000 τριχών στην κεφαλή). Ο ρυθμός αύξησης του μήκους της τρίχας διαφοροποιείται ελαφρώς από άτομο σε άτομο και από φυλή σε φυλή. Άτομα αφρικανικής καταγωγής παρουσιάζουν μειωμένο ρυθμό αύξησης του μήκους των τριχών, ενώ άτομα ασιατικής καταγωγής παρουσιάζουν αυξημένο ρυθμό σε σχέση με τη λευκή φυλή.

metamosxefsi malliwn

Μετεγχειρητική πορεία για βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων

Με την ολοκλήρωση της μεταμόσχευσης μαλλιών, ο ιατρός θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες οδηγίες και θα σας συνταγογραφήσει τα σκευάσματα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Κατόπιν στην πρώτη επαναληπτική εξέταση, μετά από τρεις ημέρες, θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Οι επόμενες επαναληπτικές επισκέψεις προγραμματίζονται ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε περίπτωσης.

Σε όλα τα στάδια μεταμόσχευσης μαλλιών εξειδικευμένη ομάδα δερματολόγων θα είναι κοντά σας για να σας συμβουλέψει και να επιλύσει όλες τις απορίες σας.

Αίτια αποτυχίας μεταμόσχευσης μαλλιών

Πολλές περιπτώσεις μεταμοσχευθέντων που απευθύνονται στο ιατρείο μας έχουν υποστεί αποτυχημένες μεταμοσχεύσεις ή/και λάθος τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών από μη ειδικούς δερματολόγους και ιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Συνήθεις λόγοι αποτυχίας είναι η εφαρμογή λανθασμένης τεχνικής λήψης και εμφύτευσης των μοσχευμάτων, αλλά και η εφαρμογή μεθόδων μεταμόσχευσης σε ασθενείς που πάσχουν από υποκείμενη φλεγμονώδη νόσο του τριχωτού, η οποία είναι αδύνατο να διαγνωσθεί από μη ειδικό δερματολόγο, καθώς έχει την εικόνα της «αραίωσης των μαλλιών». Τα καταστρεπτικά αποτελέσματα για την δότρια χώρα και λήπτρια περιοχή αυτών των ασθενών καθιστούν ιδιαίτερα απαιτητική την αισθητική αποκατάστασή τους, μία κατάσταση που θα είχε αποφευχθεί, εάν είχε προηγηθεί η έγκαιρη διάγνωση και η αποτελεσματική θεραπεία της υποκείμενης νόσου πριν από την επέμβαση.

Η μέθοδος μεταμόσχευσης και η υψηλή κατάρτιση και γνώση της παθολογίας του δέρματος του τριχωτού της κεφαλής από εξειδικευμένους δερματολόγους εξασφαλίζει την ορθή θεραπευτική προσέγγιση για την επίτευξη «φυσικού» αποτελέσματος.

Γιατί να εμπιστευτείτε την DermAestheticsHair;

Η απώλεια μαλλιών σε άνδρες και γυναίκες αποτελεί ένα σύνηθες φαινόμενο, το οποίο συχνά δεν αντιμετωπίζεται με απλή φαρμακευτική αγωγή, μεσοθεραπεία μαλλιών ή μια απλή θεραπεία τριχόπτωσης. Η ευαισθησία στο τριχωτό της κεφαλής καθώς και τα προβλήματα της αραίωσης και της τριχόπτωσης ενδέχεται να προκαλούνται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες.
Για την προσθετική μαλλιών, η επιλογή της μεθόδου της μεταμόσχευσης μαλλιών, η χρήση των σωστών μηχανημάτων και η διαδικασία της προετοιμασίας της δότριας περιοχής αποτελούν απαραίτητους παράγοντες για την επιτυχία, αποτέλεσμα της κατάλληλης τεχνογνωσίας!

Η μεταμόσχευση μαλλιών στην κλινική DermAestheticsHair (hair clinic) ακολουθεί την πιο σύγχρονη και ανώδυνη μέθοδο μεταμόσχευσης (είτε πρόκειται για τη τεχνική fue, είτε για τη τεχνική fut). Για πρώτη φορά, σε Ελλάδα και Κύπρο, παρέχεται η μέθοδος PL-FUE για τη μεταμόσχευση, αποκλειστικά από την κλινική μας! Η εμφύτευση μαλλιών στην κλινική Derm Aesthetics Hair είναι ανώδυνη και αποτελεσματική λόγω της πολυετούς εμπειρίας του κ. Ιωαννίδη και του εκπαιδευμένου προσωπικού.

Η ομάδα της DermAestheticsHair προσφέρει την καλύτερη μεταμόσχευση μαλλιών στην Ελλάδα και βρίσκεται στη διάθεσή σας, προκειμένου να ενημερωθείτε για τα στάδια της μεταμόσχευσης, τη διάρκεια της επέμβασης, το κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών και εμφύτευσης μαλλιών, καθώς και να σας παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την εκάστοτε τεχνική μεταμόσχευσης.

Επικοινωνήστε μαζί μας ή κλείστε ένα online ραντεβου και αποκτήστε τα νέα μαλλιά που επιθυμείτε!

Our Contacts

Επικοινωνήστε
μαζί μας!

Αγίας Σοφίας 28, Θεσσαλονίκη
info@dermaesthetichair.gr
2310 282.292 & 2310 250.300