Ανδρική τριχόπτωση

Η τριχόπτωση ή η φαλάκρα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη αβεβαιότητα, ειδικά σε μικρότερη ηλικία. Τα κοινά προβλήματα περιλαμβάνουν την υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών, την απώλεια μαλλιών στους κροτάφους, τα λεπτά μαλλιά και το φαλακρό στέμμα. Ένας στους τρεις άνδρες μεταξύ 20 και 50 ετών πάσχει από φαλάκρα.

Η ανδρική φαλάκρα, που ονομάζεται επίσης ανδρογενής αλωπεκία, είναι ο πιο κοινός τύπος τριχόπτωσης στους άνδρες. Άλλοι συνηθισμένοι τύποι είναι η τριχόπτωση λόγω στρες ( τελογενής ροή / telogen effluvium) και η τριχόπτωση κατά τόπους (γυροειδής αλωπεκία).

Αντρική τριχόπτωση

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΡΙΚΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ;

Μια αιτία της ανδρικής φαλάκρας είναι η γενετική ή η ύπαρξη οικογενειακού ιστορικού φαλάκρας. Η έρευνα έχει βρει ότι η ανδρική φαλάκρα σχετίζεται με την ανδρική ορμόνη φύλου που ονομάζεται DHT (διυδροτεστοστερόνη). Αυτά τα ανδρογόνα έχουν πολλές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της τριχοφυΐας.

Κύκλος Ανάπτυξης των Τριχών

Κάθε τρίχα στο κεφάλι σας έχει έναν κύκλο ανάπτυξης. Με την ανδρική φαλάκρα, αυτός ο κύκλος ανάπτυξης αρχίζει να εξασθενεί και ο θύλακας της τρίχας συρρικνώνεται, δημιουργώντας μικρότερες και λεπτότερες τρίχες. Τελικά, ο κύκλος ανάπτυξης για κάθε τρίχα τελειώνει και δεν αναπτύσσεται νέα τρίχα στη θέση της.

Διάγνωση

Η κληρονομική ανδρική φαλάκρα συνήθως δεν έχει παρενέργειες. Ωστόσο, μερικές φορές η φαλάκρα έχει πιο σοβαρές αιτίες, όπως ορισμένους καρκίνους, φάρμακα ή παθήσεις του θυρεοειδούς. Ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας εάν εμφανιστεί απώλεια μαλλιών μετά τη λήψη νέων φαρμάκων ή όταν συνοδεύεται από άλλα παράπονα για την υγεία.

Οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μοτίβο της τριχόπτωσης για να διαγνώσουν την αιτία της ανδρικής φαλάκρας. Μπορούν επίσης να καταγράψουν το ιατρικό ιστορικό και να ζητήσουν να προβείτε σε ορισμένες εξετάσεις προκειμένου να αποκλείσουν ορισμένες παθήσεις υγείας ως αιτία.

Οι παθήσεις υγείας μπορούν να αναγνωριστούν ως η αιτία της φαλάκρας όταν η τριχόπτωση συνοδεύεται από ένα εξάνθημα, ερυθρότητα, πόνο, ξεφλούδισμα του τριχωτού της κεφαλής, σπάσιμο των μαλλιών, αποσπασματική τριχόπτωση ή όταν παρατηρείται ένα ασυνήθιστο μοτίβο τριχόπτωσης. Μια βιοψία δέρματος και εξετάσεις αίματος μπορεί επίσης να είναι απαραίτητες για τη διάγνωση διαταραχών που ευθύνονται για την τριχόπτωση.

Γενετική

Η ανδρική φαλάκρα μπορεί να ξεκινήσει στα εφηβικά σας χρόνια, αλλά εμφανίζεται πιο συχνά σε ενήλικες άνδρες, με την πιθανότητα να αυξάνεται παράλληλα με την ηλικία. Η γενετική παίζει μεγάλο ρόλο. Οι άνδρες που έχουν στενούς συγγενείς με ανδρική φαλάκρα διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν οι συγγενείς τους βρίσκονται στη μητρική πλευρά της οικογένειας.

 Εάν η τριχόπτωση ξεκινά από τους κροτάφους ή το στέμμα του κεφαλιού, μπορεί να έχετε ανδρική φαλάκρα. Μερικοί άντρες θα αποκτήσουν ένα μόνο φαλακρό σημείο. Άλλοι παρατηρούν τις γραμμές των μαλλιών τους να υποχωρούν για να σχηματίσουν ένα σχήμα “Μ”. Σε ορισμένους άνδρες, η γραμμή των μαλλιών θα συνεχίσει να υποχωρεί μέχρι να φύγουν όλες ή το μεγαλύτερο μέρος των μαλλιών.

αντιμετώπιση φαλάκρας

ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ

Η εμφάνιση τριχόπτωσης, με αποτέλεσμα την υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών, το φαλακρό στέμμα και τα αραιά μαλλιά είναι πολύ δυσάρεστη για τους περισσότερους ανθρώπους. Πολλοί άνδρες αντιλαμβάνονται τη φαλάκρα ως βάρος και αισθάνονται ανασφαλείς εξαιτίας της.

Σε πολλές περιπτώσεις τριχόπτωσης, η εξελιγμένη, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μέθοδος HST για μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια εξαιρετική λύση για την αποκατάσταση του τριχωτού της κεφαλής. Σε μια δωρεάν προσωπική συμβουλευτική συνεδρία, οι ειδικοί μας στα μαλλιά θα αξιολογήσουν την κατάστασή σας. Με βάση αυτή την επαγγελματική διάγνωση θα σας προσφέρουμε ένα λεπτομερές σχέδιο θεραπείας.

Διαβάστε περισσότερα για τη μεταμόσχευση μαλλιών στους άντρες
Our Contacts

Επικοινωνήστε
μαζί μας!

Αγίας Σοφίας 28, Θεσσαλονίκη
info@dermaesthetichair.gr
2310 282.292 & 2310 250.300