Γυναικεία τριχόπτωση

Γυναικεία τριχόπτωση

Η φαλάκρα θεωρείται συχνά ως ανδρικό πρόβλημα, αλλά αυτό δεν ισχύει. Το 40% όλων των γυναικών θα εμφανίσουν κληρονομική φαλάκρα κάποια στιγμή στη ζωή τους. Ένα 15% εμφανίζουν φαλάκρα ακόμη και πριν από την εμμηνόπαυση και μερικές φορές σε πολύ νεαρή ηλικία.

Εκτός από την μη αναστρέψιμη κληρονομική φαλάκρα, πολλές γυναίκες υποφέρουν από προσωρινή τριχόπτωση. Αυτή προκαλείται από στρες, έλλειψη σιδήρου ή μετά την εγκυμοσύνη. Άλλο ένα 2% των γυναικών πάσχουν από γυροειδή αλωπεκία και εμφανίζουν διάφορα φαλακρά σημεία διάσπαρτα στο τριχωτό της κεφαλής.

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ;

Πριν επιλέξετε τη σωστή θεραπεία για το πρόβλημα των μαλλιών σας, πρέπει να γνωρίζετε τι το προκαλεί. Σε πολλές περιπτώσεις γυναικείας τριχόπτωσης υπάρχει προφανής λόγος για να μην ξαναφυτρώσουν τα μαλλιά.

Η ηλικία μπορεί να παίζει ρόλο ή παράγοντες όπως το άγχος, κάποια ασθένεια ή και η φαρμακευτική αγωγή. Οι πιο κοινές αιτίες για τη γυναικεία τριχόπτωση είναι η κληρονομική τριχόπτωση, οι ασθένειες των μαλλιών και οι ορμονικές διαταραχές.

ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Η κληρονομική φαλάκρα (ανδρογενετική αλωπεκία) είναι η πιο κοινή αιτία για τη γυναικεία τριχόπτωση. Δεν πρόκειται για ασθένεια των μαλλιών, αλλά για μια φυσική διαδικασία του σώματος που καθοδηγείται από κληρονομικούς παράγοντες και ορμόνες. Αυτός ο τύπος τριχόπτωσης εμφανίζεται συνήθως κατά την εμμηνόπαυση όταν μειώνεται η παραγωγή οιστρογόνων. Η διαδικασία ανάπτυξης των μαλλιών διαταράσσεται, γεγονός που οδηγεί σε αραίωση των μαλλιών στο κεφάλι.

Η ανδρογενετική αλωπεκία αναφέρεται συχνά ως ανδρική φαλάκρα. Αυτό προκαλεί σύγχυση, γιατί πολλές γυναίκες υποφέρουν επίσης από αυτό. Σε αντίθεση με τους άνδρες, αυτός ο τύπος φαλάκρας εξελίσσεται σταδιακά σε ολόκληρο το κεφάλι, ξεκινώντας από τη μέση. Τα μαλλιά θα γίνουν πιο λεπτά και τελικά θα πέσουν εντελώς, οδηγώντας στην εμφάνιση μόνιμης φαλάκρας.

μόνιμη λύση κατά της τριχόπτωσης

ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ

Η εμφάνιση τριχόπτωσης, με αποτέλεσμα την υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών ή την αραίωση των μαλλιών είναι πολύ δυσάρεστη για τις περισσότερες γυναίκες. Πολλές αντιλαμβάνονται τη φαλάκρα ως βάρος και αισθάνονται ανασφάλεια εξαιτίας της.

Σε πολλές περιπτώσεις γυναικείας τριχόπτωσης, η εξελιγμένη, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μέθοδος HST για μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια εξαιρετική λύση για την αποκατάσταση μιας φυσιολογικής εικόνας του τριχωτού της κεφαλής. Σε μια δωρεάν προσωπική συμβουλευτική συνεδρία, οι ειδικοί μας στα μαλλιά θα αξιολογήσουν την κατάστασή σας. Με βάση αυτή την επαγγελματική διάγνωση θα σας προσφέρουμε ένα λεπτομερές σχέδιο θεραπείας.

Διαβάστε περισσότερα για τη μεταμόσχευση μαλλιών στις γυναίκες
Our Contacts

Επικοινωνήστε
μαζί μας!

Αγίας Σοφίας 28, Θεσσαλονίκη
info@dermaesthetichair.gr
2310 282.292 & 2310 250.300