Ιωαννίδης Δημήτριος

Ιωαννίδης Δημήτριος Δερματολόγος

Δημήτριος Ιωαννίδης

Καθηγητής Δερματολογίας Α.Π.Θ.
Διευθυντής Α’ Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Κλινικής
Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νοσημάτων –
Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Μέλος Ελληνικών και Ξένων Επιστημονικών Εταιρειών

Βιογραφικό

Aποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (μου απονεμήθηκε έπαινος από το ελληνικό κράτος για την επίδοσή μου κατά τα πέντε από τα συνολικά έξι έτη σπουδών), όπου ολοκλήρωσα και τη διδακτορική μου διατριβή (Magna cum Laude) με τίτλο: «Πειραματική Μελέτη για τη μορφολογία και τη διαπερατότητα του δέρματος μετά την εφαρμογή ενός εναιωρήματος σωματιδίων άνθρακα.”

Ολοκλήρωσα την ειδικότητά μου στη Δερματολογία – Αφροδισιολογία – στο Τμήμα Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο Νοσοκομείο Δερματικών και Αφροδισίων Νοσημάτων. Στη συνέχεια, έλαβα την υποτροφία Fogarty από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών για να κάνω μια υποτροφία στην Ανοσοδερματολογία στο Δερματολογικό Τμήμα του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, όπου έμεινα για ενάμιση χρόνο.

Ακολούθως, εκλέχτηκα Λέκτορας, Επίκουρος Καθηγητής, Αναπληρωτής Καθηγητής και, τέλος, Καθηγητής Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας (2010) στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το 2009 είμαι Προϊστάμενος του Α’ Πανεπιστημιακού Τμήματος Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας που εδρεύει στο Νοσοκομείο Δερματικών και Αφροδισίων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης.

Επίσης, είμαι μέλος σε 9 Διεθνείς και 8 Ελληνικές Ιατρικές Εταιρείες.

Υπήρξα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας (EADV) και Πρόεδρος της Επιτροπής Μελών της για 6 χρόνια. Διετέλεσα μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της EADV για 6 χρόνια και τον Μάιο του 2014 εξελέγην Πρόεδρος της ίδιας Επιτροπής για 4 χρόνια ενώ τον Σεπτέμβριο του 2017 εξελέγην Ταμίας της ΕADV. Επίσης, εκλέχτηκα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας τρεις φορές από τις οποίες κατέχω σήμερα τη θέση του Ταμία.

Τα τελευταία 12 χρόνια είμαι μέλος του Ελληνικού Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο απονέμει το δίπλωμα του κλάδου Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας στην Ελλάδα.

Είμαι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής 5 περιοδικών: στο «Hellenic of Dermatology and Venereology» για περισσότερα από 20 χρόνια, στο «Journal of the European Academy of Dermatology-Venereology» για περισσότερα από 17 χρόνια, στο «Skin Appendange Disorders», στο «Case Reports in Dermatology» και στο «Dermatology» για περισσότερα από 4 χρόνια.

Έχω συμμετάσχει σε περισσότερα από 350 σεμινάρια και συνέδρια, εκ των οποίων πάνω από 100 διοργανώθηκαν στο εξωτερικό.

Είμαι συγγραφέας περισσότερων από 400 δημοσιεύσεων και παρουσιάσεων, εκ των οποίων περισσότερες από 200 έχουν δημοσιευτεί (Impact Factor: >400, citations >2900, h ratio τουλάχιστον 27).

Είμαι συγγραφέας ή/και συν-συγγραφέας 11 κεφαλαίων σε βιβλία.

Έχω εκδώσει ένα βιβλίο για την Αλωπεκία (Karger Publishing Company), ως συνεκδότης με την καθηγήτρια Antonella Tosti. Είμαι επίσης εκδότης και συγγραφέας δύο βιβλίων: το ένα στην ελληνική γλώσσα με τον Αιμίλιο Λάλλα και τη Ζωή Απαλλά με τίτλο «Dermoscopy» και το άλλο στην αγγλική γλώσσα με τον Αιμίλιο Λάλλα και τον Enzo Errichetti με τίτλο «Dermoscopy in General Dermatology».

Είμαι μέλος των Κατευθυντήριων Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Δερματολογίας (EDF) για την προετοιμασία των Κατευθυντήριων Οδηγιών για τη Διάγνωση και τη Θεραπεία της Διαπυούμενης Ιδρωταδενίτιδας, της Πέμφιγας και του Πομφολυγώδους Πεμφιγοειδούς (ήδη δημοσιευμένη) και Πρόεδρος της Επιτροπής Κατευθυντήριων Γραμμών του EDF για την προετοιμασία των κατευθυντήριων γραμμών για η Διάγνωση και η Θεραπεία του Λειχήνα

Our Contacts

Επικοινωνήστε
μαζί μας!

Αγίας Σοφίας 28, Θεσσαλονίκη
info@dermaesthetichair.gr
2310 282.292 & 2310 250.300