Ιώσεις-Έρπητες

Ιώσεις-Έρπητες​

Τι είναι οι ιώσεις του δέρματος;

Οι ιώσεις του δέρματος αποτελούν μία ετερογενή ομάδα νοσημάτων, οι οποίες χρήζουν έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Οι συχνότερες ιώσεις του δέρματος και η θεραπεία τους

Ο απλός έρπητας εμφανίζεται συχνότερα στα χείλη και τα γεννητικά όργανα, χαρακτηρίζεται από συχνές υποτροπές και, πιθανόν, από ασυμπτωματική μετάδοση. Αντιμετωπίζεται αποτελεσματικότερα με θεραπεία από το στόμα.

Ο έρπητας ζωστήρας δεν έχει σχέση με τον απλό έρπητα, απλώς μοιάζουν τα ονόματα. Ο έρπητας ζωστήρας οφείλεται στον ιό της ανεμοβλογιάς, ο οποίος «φωλιάζει» στο σώμα και, ιδιαίτερα, στα αισθητικά γάγγλια του νευρικού συστήματος της περιοχής και, όταν μειωθεί για οποιοδήποτε λόγο η άμυνα του οργανισμού, αναζωπυρώνεται και προκαλεί πόνο και το χαρακτηριστικό εξάνθημα. Ο πόνος μπορεί να είναι οξύς ή χρόνιος και τότε ονομάζεται μεθερπητική νευραλγία. Απαιτείται οπωσδήποτε θεραπεία από του στόματος.

Οι  μυρμηγκιές (κότσια, μανδραβίτσες, κ.λ.) και η μολυσματική τέρμινθος είναι νόσοι που απαιτούν την καταστροφή των βλαβών με διάφορες μεθόδους, όπως laserκρυοθεραπεία, διαθερμοπληξία κ.α. Στις ιώσεις του δέρματος συμπεριλαμβάνονται και άλλα παιδικά εξανθήματα, όπως η ανεμοβλογιά, η ερυθρά, τα λοιμώδες ερύθημα κτλ., απαιτώντας το καθένα διαφορετική αντιμετώπιση.

Our Contacts

Επικοινωνήστε
μαζί μας!

Αγίας Σοφίας 28, Θεσσαλονίκη
info@dermaesthetichair.gr
2310 282.292 & 2310 250.300